Loading...

knowledgebase

Home » knowledgebase » Smarture Android » Coira - Tilslutning til Android

Coira - Tilslutning til Android

Det er vigtigt at uret tilsluttes korrekt fra start - via appen Orunning og ikke direkte fra telefonens bluetooth indstillinger, da det kan medføre problemer og ustabil forbindelse.
Sørg for at bluetooth er tændt på telefonen


Hent appen Orunning fra Play Butik.
Appen har et grønt ikon med et hvidt ur


Åbn Orunning - Guiden tilslutning af nyt ur bør starte automatisk, ellers så se næste billede
Vælg Smart armbånd


Hvis guiden tilslutning ikke starter automatisk, så tryk på Indstillinger i bunden og vælg Tilslut smartur


Vælg ur nr. 6 på listen (tredje række til højre)


Du bliver muligvis bedt om at tage stilling til om Orunning må få adgang til brug af GPS (enhedens placering)
Det bruges til i forbindelse med sport til kortlægning af rute, hastighed mm.
Det anbefales at vælge Tillad altid eller alternativ Tillad kun, mens appen er i brug
Hvis Afvis vælges vil aktivitets funktioner ikke virke ordentligt 


Appen søger efter ure i nærheden.
Efter et øjeblik vil du kunne se uret på listen - tryk på Coira
Der kan godt komme mere end en enhed frem på listen, hvis der er andre bluetooth enheder i området.


Uret er nu forbundet med telefonen


Du bliver nu muligvis bedt om at give Orunning appen adgang til en række funktioner på telefonen. Dette er for at uret kan vise notifikationer som f.eks. hvem der ringer, nye sms beskeder mm.
Der kommer en pop up besked der skal gives tilladelse til eller afvises for hver funktion appen har behov for at få adgang til. Det anbefales at vælge Tillad - Men ønsker du f.eks. ikke at uret får adgang til din kalender er det blot af vælge Afvis. 
Det er ikke sikkert at du bliver bedt om at tage stilling til om appen må få adgang til disse funktioner, eller du måske kun bliver spurgt om en enkelt ting. Dette afhænger af hvordan sikkerhedsindstillingerne er på netop din telefon.


Mange telefoner vil gerne lukke ned for apps der kører i baggrunden, for at optimere batteriforbruget på telefonen. Dette giver imidlertid problemer med kommunikationen mellem app og ur, hvis appen bliver lukket ned af telefonen. Så vil appen ikke længere blive opdateret med data fra uret og uret vil ikke vise notifikationer om nye sms'er, påmindelser osv. 
Du skal derfor vælge Tillad til at batterioptimering bliver slået fra for Orunning appen


Afhængig af indstillingerne på din telefon, skal du give Orunning tilladelse til at må se telefonens notifikationer. Dette er nødvendigt for at kunne sende dem videre til uret. 
Du skal vælge Tillad. Du kan efterfølgende indstille i Orunning appen hvilke notifikationer du gerne vil have på uret. F.eks, at du gerne vil have besked om nye opkald, e-mails og sms beskeder, men ikke notifikationer fra f.eks. facebook.

 
Ur og telefon er nu forbundet og vil løbende synkronisere - f.eks. antal skridt der er taget.
Bemærk at der er ikke konstant opdatering af data - så uret kan godt vise at der er gået 4000 skridt, mens appen siger 3500 skridt.
Dette er for at minimere strømforbruget på både ur og telefon.
Appen vil med jævne mellemrum hente nye data fra uret, men ønsker du at tvinge en opdatering igennem skal du stå på startbilledet "I dag" og så trykke og holde trykket på skærmen og køre fingeren ned af og slippe. Derefter vil appen opdatere.
Du kan i venstre top se om uret er tilsluttet. Her vil der stå COIRA hvis der er forbindelse mellem ur og telefon. Er der ingen forbindelse vil der stå det i stedet.

Related